Home

Medisch toerisme is niets anders dan, het reizen naar bepaalde plaatsen om daar behandelingen te ondergaan. Vaak zijn de lagere kosten en kortere wachtlijsten een reden die mensen ertoe aanzetten om operaties in het buitenland te laten uitvoeren.

Er is een groeiende groep mensen die over de nodige middelen beschikt om verre reizen te maken voor een medische behandeling. Vooral behandelingen op het gebied van de cosmetische chirurgie zijn populair, omdat deze vaak door verzekeraars niet vergoed worden en de consument dus prijsgevoeliger is dan voor medisch noodzakelijke ingrepen die door verzekeraars wel vergoed worden het geval is. Aan de andere kant is er ook sprake van een stijging van het aantal mensen ‘zonder papieren’, die voor hun medische problemen een oplossing zoeken in landen met hoog medisch verzorgingsniveau.

Turkije heeft de laatste decennia zich weten te ontwikkelen in de zorgsector, en staat nu als een van de beste aangeschreven in de wereldlijst met de super moderne ziekenhuizen, technologie en artsen. Ook de zorgverzekeraars in Nederland richten zich nu voor behandelingen in Turkije omdat de behandelingen daadwerkelijk goedkoper uitkomen en de patiƫnten zeer tevreden zijn door de uiterste zorg en dienstverlening.